Scopul acestor opinii? În primul rând pentru a descrie ce ne place, ce e nou și bun, ce am testat și ce credem că merită atenția. Pentru a lăuda munca de calitate și originalitatea, perseverența și efortul de a crea lucruri frumoase care ne bucură lumea. În al doilea rând, pentru a opina ce nu ne place, ce credem că ar putea fi mai bun, mai frumos, mai util, fără judecăți răutăcioase ci cu bun-simț, onestitate și sub influiența experientței acumulate în ani de practică în design și branding. Pentru că opiniile sunt libere, nu și obligatorii.

Disney in the sky

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Walt Disney World Resort, compania braziliană Azul Linhas Aéreas a aplicat un interesant co-branding pe avioanele sale, vopsind două Airbus-uri A320neo cu imaginea celebrilor Mickey și Minnie Mouse.

„Mickey Mouse in the clouds / Mickey Mouse Nas Nuvens”

Inițial, în 1928 când Walt Disney l-a creionat pe Mickey Mouse, acesta era mult dierit de iconicul personaj pe care-l știm astăzi. Nu avea mânuși, corpul îi era oarecum diform iar membrele lungi și disproporționate. Publicul l-a judecat repede ca un personaj fără prea multă personalitate, iar Disney a reacționat pentru îmbunătățirea lui, aducând-ul la forma actuală pe care toți o știm și o îndrăgim. Iar mai târziu, când Mickey Mouse a împlinit 50 de ani, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, fiind primul brand de desen animat prezent în panoplia de mari figuri ale cinematografiei.

De-a lungul timpului, brand-ul Mickey Mouse a devenit sinonim cu brand-ul Disney și datorită faptului că Walt, creatorul său, l-a protejat și l-a ajutat întotdeauna cu o grijă de-a dreptul părintească. Și ca totul să fie perfect, a apărut și Minnie alături de Mickey.

Azul Linhas Aéreas Brasileiras și Disney au creat această colaborare sub un nume foarte inspirat: „the Most Magical Fleet in the World” care va avea mai multe aeronave personalizate în linia deschisă de Mickey și Minnie.

Nouă ne place foarte mult lumea Disney cu toate personajele sale ajunse adevărate brand-uri. Și de fiecare dată când le vedem în spații mai mult sau mai puțin convenționale, ne bucurăm ca niște copii.

foto & credits: disney.com, planespotters.com
Merită un share