“Desenul înseamnă punerea unei linii în jurul unei idei”

Ilustraţii

Ilustraţii

Echipa Emblemma se alătură campaniei naționale de conștientizare a necesității de autoizolare la domiciliu în contextul dramatic al pandemiei globale, denumită simplu și direct #StamAcasa.

Astfel, printr-o serie de ilustrații digitale, am readus în prim plan un element arhitectural important al casei tradiționale românești, fereastra, într-o multitudine de variații de forme și culori, răspândită pe tot cuprinsul României.

Din spatele ferestrelor, facem astfel un tur virtual al moștenirii arhitecturale tradiționale românești, din Dobrogea până-n Banat și din Bucovina până-n Maramureș, coborând prin Ardeal spre vechiul regat al Munteniei.

De ce fereastra? Pentru conotația psihologică pe care acest element a căpătat-o de-a lungul timpului: este simbolul receptivității și al deschiderii către lumea în toată dimensiunea și sensurile ei. Este granița dintre exterior și interior care permite fluxul de aer și de lumină naturală, dar și ”ecranul” pe care vedem informații care se concentrează sau se perindă în câmpul vizual aferent.

Alte exemple de ilustraţii: