Scopul acestor opinii? În primul rând pentru a descrie ce ne place, ce e nou și bun, ce am testat și ce credem că merită atenția. Pentru a lăuda munca de calitate și originalitatea, perseverența și efortul de a crea lucruri frumoase care ne bucură lumea. În al doilea rând, pentru a opina ce nu ne place, ce credem că ar putea fi mai bun, mai frumos, mai util, fără judecăți răutăcioase ci cu bun-simț, onestitate și sub influiența experientței acumulate în ani de practică în design și branding. Pentru că opiniile sunt libere, nu și obligatorii.

Pastificio Di Martino

Ca orice iubitor de paste, cauți în permanență gustul desăvârșit al minunatelor delicii italiene, iar savoarea gustului vine, întotdeauna, cu o istorie bogată a brand-ului.

Produsele Di Martino, fabricate în Gragnano, orașul din Campania în care se prelucrează cele mai bune paste din Italia (poate chiar din lume), reprezintă un brand iconic pentru întreg sudul peninsulei, dar în special pentru zona Vezuviului și a spectaculosului Napoli.

Ce le face atât de speciale?

În primul rând, zona în care sunt fabricate. Granano, orășel de pe frumoasa coastă Sorentină, are peste 500 de ani de istorie în producția pastelor de calitate din grâu dur. Întreg procesul, de la selecția cele mai bune semoline, până la amestecarea cu apa izvorâta din munții Lattari, extrudarea cu bronz și uscarea lentă la temperaturi reduse, face parte din „rețeta” PGI Gragnano, standardul local pentru producția celor mai bune paste din 100% grâu dur italian.

Istoria de „pastificieri” a familiei Di Martino a început în 1912 și continuă cu succes până astăzi, ajungând să fie cunoscută în 35 de țări prin aroma unică și, mai nou, printr-un ambalaj de excepție.

Dolce & Gabbana, un brand care nu mai are nevoie de nicio laudă, a îmbrăcat produsele Di Martino cu un design spectaculos, „italian”, plin de culoare și de elemente specifice bogatei culturi (gastronomice și nu numai) din peninsulă. Efectiv, parcă sudul însorit și plin de viață al Italiei, cu toate simbolurile naturale, decorative, arhitecturale și umane, poartă aceste paste excepționale către iubitorii de gusturi desăvârșite. Iar sloganul de pe fiecare pachet de paste întărește, simbolic, puternicile legături de familie și dragoste adânc înrădăcinate în viața tradițională italiană: „La Famiglia, La Pasta, e L’Italia!

Pastificio Di Martino și susține mișcarea „slow food” din Italia, iar, prin sub-brand-ul La Devozione, încurajează mâncatul sănătos și tihnit de „spaghetti to go” în rețeaua proprie de magazine/ bucătării (de asemenea, cu un design spectaculos).

Ne plac atât de mult, încât vă recomandăm o vizită la Napoli. Iar dacă deplasarea nu este posibilă, comandați-le online: o să aveți senzația că primiți un cadou în momentul în care deschideți coletul și vedeți spectaculoasele ambalaje Di Matino / Dolce & Gabbana.

foto & credits: facebook.com/pastadimartino, pastadimartino.it
Merită un share